Süssünk és nassoljunk egy kis müzlis csemegét!
Ennek az egészséges finomságnak az elkészítéséhez nem kell semmi hókuszpókusz. A hozzávalókat egy bioboltban is beszerezhetjük. Hagyományos liszt és tojás nélküli csemege, az ezekre érzékenyek kedvencévé válhat. Almával kiegészítve remek tízórai.
Hozzávalók (kb.35 darab)
10 deka fenyőmag
10 deka hámozott napraforgómag
4 deka zabpehely
10 deka kókuszreszelék
4 evőkanál akácméz
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka tönkölybúza liszt
Elkészítése
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A fenyőmagot és a napraforgómagot közepes finomságúra aprítjuk robotgéppel. Elkeverjük a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel és a mézzel. Egy teflonos serpenyőben alacsony hőfokra melegítjük az olajat. Állandó kevergetés közben megpirítjuk benne a keveréket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A ropogós keveréket egy tálba öntjük, elkeverjük a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Hüvelykujjnyi vastagon a sütőlemezre kenjük, és elsimítjuk. A keveréket körülbelül 10 percig sütjük középen, hőlégkeverős sütőben 160 fokon.
A meleg müzlis lepényt 3 centis darabokra vágjuk, és kihűtjük.
Tipp: Tönkölybúzaliszt helyett zablisztet is használhatunk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.