Panna cotta, vagyis tejszínkrém – ínycsiklandó és egyszerű!
A panna cotta az olaszok egyik kevésbé ismert, de nem kevésbé finom desszertje. Tojás nélkül, tejből és tejszínből készül, ezekből viszont ragaszkodjunk a jó minőséghez!
Hozzávalók
A panna cottához:
3 deci tej
3 deci tejszín
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zselatin
1 vaníliarúd
A gránátalma-öntethez:
1 gránátalma
0,5 deci száraz fehérbor
1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése
Egy kisebb lábosban keverjük össze a tejet, a tejszínt, és adjuk hozzá a kristálycukrot. Egy hosszában kettévágott vaníliarúdnak kaparjuk ki a magjait egy kés lapjával, és ezt, valamint a kikapart rudat is dobjuk a keverékbe. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és távolítsuk el a vanília rudat.
Két evőkanál aszpikot olvasszunk fel egy kevés hideg vízben, és keverjük ezt is a forró tejhez. Pár percig kevergessük, hogy az aszpik teljesen felolvadjon. Töltsük a panna cottát befőttes üvegekbe, és rakjuk 3-4 órára hűtőszekrénybe.
Ez idő alatt egy gránátalmát bontsunk szét, a magjait szedjük ki egy tálba. A magok felét aprítógépben zúzzuk össze, passzírozzuk át szűrőn egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy kevés fehérbort, és az egészet forraljuk addig, amíg selymes állagú öntetet kapunk. A gránátalmaszószt hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a megszilárdult panna cotta tetejére és tálalásig tartsuk hűtőben. A maradék gránátalmamagokkal díszítsünk.
Forrás: Electrolux
Hozzászólás zárolva.