Még hogy a karfiol unalmas? Akkor ezt főzd meg!
Télen kevesebb a zöldségválaszték, de krumpli és karfiol mindig akad, ahogy alma is. A varázslatos hozzávaló a brie sajt, meg persze a rozmaring, és mindebből igazi ínyencség készülhet!
Hozzávalók
1 brie sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 maroknyi rozmaringlevél
1 alma
1 fej karfiol
70 deka burgonya
méz
Elkészítése
Enyhén sós vízben főzzük meg a megtisztított karfiolt és külön – szintén kicsit sós vízben – a burgonyát. Közben tegyük a sajtot alufóliába: jól csomagoljuk be, hogy még véletlenül se folyjon ki a sajt. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, 20-22 perc alatt elkészül. A megpuhult karfiolt és krumplit turmixoljuk össze, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük. Egy serpenyőben olívaolajon futtassuk meg a rozmaringleveleket, amíg illatozni kezdenek. Ekkor tegyük bele a 4 részre vágott almát, és a hőfokot emelve pirítsuk kedvünkre. Amikor minden elkészült, csurgassunk mézet a sajtra és az almára.
A recept a majomkenyer.hu blogról származik.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.