Almás-mézes pulykamellszeletek egy kis gyömbérrel
Az utolsó hűvösebb napokon még annyira jól tud esni egy gyömbéres-mézes melegítő étel! De mivel már nem a bősz mínuszokat kell túlélni, készítsük könnyed szárnyasból!
a
Hozzávalók
60 deka felszeletelt pulykamellfilé
2 zöldalma
10 deka reszelt trappista sajt
kevés őrölt bors
pici friss gyömbér
1 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
só
olaj
a
Elkészítése
A pulykamellszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd mindegyiket megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Egy tepsit olajjal megkenünk, s ebbe rakjuk egymás mellé a hússzeleteket. Megkenjük mézzel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, majd rárakjuk a karikára vágott almát, és dúsan megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben fedetlenül körülbelül 10 percig sütjük. Vajas krumplipürével és friss salátával tálaljuk.
További ínycsiklandó receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.