Házi készítésű pestós tészta
A pestós tészta a legtöbb esetben a végső megoldás, amikor se idő, se kedv nincs főzni. Persze akkor, ha zacskós tésztára és üveges szószra gondolunk! De saját magunk is elkészíthetjük az egészet, és máris extra finomsággá válik! Mi most a Nervi pestót ajánljuk.
Hozzávalók
A pestóhoz
fél deci extra szűz olívaolaj
1-1 kis csokor petrezselyem és bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
2 deka fenyőmag
2 deka dióbél
csipet só
kevés reszelt parmezán
A házi tésztához
fél kiló finomliszt
5 tojás
só
A raguhoz
20 deka zöld ceruzabab
(lehet mirelit is)
20 deka főtt újburgonya
Elkészítése
A pesto alapanyagait egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Akkor jó az állaga, ha enyhén krémes, könnyen adagolható, és intenzív ízű. (Érdemes több adagot készíteni, mert hűtőben több hétig is eltartható.)
A házi tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, és vékony, 1-2 milliméteres tésztát nyújtunk belőle. Formázó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk, és sós, forrásban lévő vízben 4-5 percig főzzük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a már félig főtt darabolt zöldbabot és burgonyát. Ha szükséges, kevés zöldségalaplével hígíthatjuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pestót. Fontos, hogy ilyenkor már ne hevítsük tovább a tésztát, mert a pesto íze tompul, és a színe kifakul.
További ínycsiklandó receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Hozzászólás zárolva.