Kétféle sós palacsinta: csirkemájas és sajtos-sonkás rántva
A palacsintát egyszerűen nem lehet megunni. Most meglepetésként kétféle töltelékkel és variációval készítettünk különleges sós változatokat. Gyenge gyomrúaknak semmiképpen sem ajánljuk!
A szokott módon palacsintatésztát keverünk, és kisütjük. A tölteléket most kétféleképpen készítjük el hozzá.
Csirkemájas
Hozzávalók
fél kiló csirkemáj
10 deka füstölt szalonna
1 csipet bors
1 csipet őrölt majoránna
1 evőkanál ketchup
2 deci tejföl
fél tubus majonéz
Elkészítése
A ledarált vagy nagyon apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára félig lesütjük, de el nem égetjük! Ebbe belekeverjük a ledarált májat, majd hozzáadjuk a ketchupot, borsot, majoránnát. Állandó keverés közben addig tartjuk a tűzön, míg el nem színeződik. Kihűlve hozzákeverjük a tejföl felét.
A kisütött palacsintákat tortaszerűen megkenjük a töltelékkel, majd néhány emelet után, leöntjük a maradék tejföl és a majonéz keverékével.
Vigyázat! csak akkor sózzunk, ha a szalonna nem elég sós!
Sajtos-sonkás rántva
Hozzávalók
szeletel sonka (annyi, ahány palacsintát akarunk kirántani)
szeletelt sajt (a sonkaszeletekkel azonos számú)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítése
Minden egyes palacsintába beleteszünk egy vékony szelet sajtot és arra egy sonkaszeletet. A tésztát feltekerjük úgy, hogy a széleit behajtogatjuk, majd a rántott húshoz hasonló módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
Tetszés szerint majonézzel, vagy salátával tálaljuk!
Tipp: A csirkemájas töltelékes palacsintát is kiránthatjuk!
További ínycsiklandó receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.