Facebook hozzászólás
1 634

Thai chilis csirkeleves gyömbérrel és kókusztejjel

Szerencsére egyre több helyen kaphatók az ínycsiklandó thai konyha jellegzetes alapanyagai, így igazi különlegességekkel is próbálkozhatunk. Mint ez a csípős, friss leves.

Kép: utshob.com

Hozzávalók
5 deka vaj
5 deka gyömbér
1 darab friss chili
2-3 darab kaffír lime-levél
1 darab friss ázsiai citromfű
5 deka shitaki és fafüle gomba szárítva
6-7 deci szárnyasalaplé
pár csepp halszósz
1 darab lime
friss koriander
fél deci kókusztej
2 deka thai zöldségkeverék

Elkészítése
A vajon megfuttatjuk a reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Tovább pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, és ekkor adjuk hozzá a beáztatott gombát és a zöldséget, ízesítjük a citromfűvel, a chilivel, a halszósszal, a lime levével, és sózzuk. Hozzáadjuk az alaplevet, készre főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, ekkor szórjuk bele a finomra vágott koriandert. Lime-cikkekkel tálaljuk.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!