New York-i sajttorta erdei gyümölcsökkel
A sajttorta az az édesség, amit valószínűleg mindenki szeret. Megállja a helyét egy születésnapon is, és nem túl elegáns egy barátnős délutánhoz sem. Ha még egyszerűbbé akarjuk tenni, akkor a gyümölcsöntet akár el is maradhat, mert anélkül is nagyon finom.
Hozzávalók
27 deka tejszínes krémsajt
7 deka kristálycukor
1 deka vaníliás cukor
1 deci tejföl
7 centiliter tejszín
3 tojás
4 deka vaj
8 deka édes kekszmorzsa
őrölt fahéj
A gyümölcsöntethez:
20 deka erdei gyümölcskeverék
5 deka kristálycukor
őrölt fahéj
2 centiliter rum
Elkészítése
A kekszmorzsából, egy tojásból és a vajból tésztát készítünk, ízesítve őrölt fahéjjal, majd a tésztát tortaformába helyezve elősütjük. Ezután a többi hozzávalót csomómentesre kikeverve ráöntjük, majd 160 fokon 90 percig sütjük.
A gyümölcsöntethez az erdei gyümölcskeveréket meglocsoljuk rummal, összeforgatjuk a kristálycukorral és őrölt fahéjjal, megvárjuk, míg sűrű levet enged, és már használhatjuk is.
A tortát a gyümölcskeverékkel és tejszínhabbal kínáljuk.
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.