Hagyd a lekvárt! Itt a kapros-petrezselymes császármorzsa!
Ez nem az a hagyományos, jól ismert lekváros császármorzsa. Mi megvariáltuk egy kis egészséges zölddel, petrezselyemmel, kaporral, és most sósan kínáljuk! Igazán gyors és egyszerű!
Hozzávalók
● 20 deka liszt
● 2,5 deci tej
● 3 tojás
● 3 evőkanál olaj
● 1 csokor kapor
● 1 csokor
● petrezselyem
● só
Elkészítése
A lisztet, a tejet, a tojást és egy mokkáskanálnyi sót összekeverünk, és 30 percig pihentetjük. A petrezselymet és a kaprot megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleket lecsipkedjük és apróra vagdalva a tésztába dolgozzuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a tésztát beleöntjük. Közepes tűzön addig sütjük ( 6-7 perc), amíg az alja aranybarnára sül. Ekkor pecsenyelapátra fordítjuk, darabokra tördeljük, és még körülbelül 5 percig a tűzön hagyjuk. Salátával tálaljuk.
● Tejföllel tálalva is nagyon finom ez a recept.
● A császármorzsa készítéséhez
remek serpenyőket találsz az Életforma Shopban!
Kerámiabevonatosak közül is válogathatsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.