Facebook hozzászólás
358

Pikáns ananászos csirkemell

Az ananász csirkével mondhatni már megszokott párosítás. Most kicsit megbolondítottuk, így még ínycsiklandóbb. Ráadásul kifejezetten könnyű étel!

 

Kép: sxc

Hozzávalók (4 főre)
40 deka csirkemell
30 deka darabolt ananász
1 deci turmixolt ananász vagy ananászlé
1 deci 1,5%-os tej
10 deka óvári sajt
8 deka reszelt ecetes torma
1 deka 25%-os zsírtartalmú margarin
1 tojás
3 deka Graham-liszt
szerecsendió, őrölt fehér bors

Elkészítése
A  a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és a margarinnal kikent hőálló tálba fektetjük. A tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a turmixolt ananászt vagy ananászlevet, fűszerezzük, majd az egészet alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát, az ananászt, a tojást, és jól összekeverjük. A mártást a hússzeletekre öntjük, majd a tetejét megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. (Forrás: OÉTI)

Életforma-tippek

Ananász helyett készíthetünk sárgarépás, gombás változatot is.
Aki a dúsabb fogásokat szereti, a csirkemell mellé tehet pár szelet főtt füstölt sonkát is.

A sütéshez különféle
hőálló edények közül választhatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!