Amilyen egyszerű, olyan finom: csotros kalács
Ez a tészta nem hivalkodó, csak önmagát adja egy kis mézzel és dióval, de ez éppen elég: ha nem kóstoltál még ilyet, el sem hiszed, hogy milyen finom!
Hozzávalók
● 0,5 kiló liszt
● 2 deka élesztő
● 2 deci tej
● 2 tojássárgája
● 2 evőkanál cukor
● diónyi olvasztott vaj
● 0,5 kiló méz
● darált dió
Elkészítése
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, abban futtatjuk fel az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, a cukrot, majd dagasztani kezdjük. Mikor majdnem kész, beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, óvatosan átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát csíkokra vágjuk. A csíkokat egyesével, mindkét végénél fogva ellentétes irányba megtekerjük, olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük, a vajban megforgatjuk őket, és a tepsi közepétől kezdve csiga formában egymáshoz illesztjük a darabokat, míg kitöltik a sütőedényt. Ne rakjuk őket túl szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak, és sütés közben is megnőnek.
Mielőtt előmelegített sütőbe rakjuk, kicsit még pihentessük a kalácsot, majd 20-25 perc alatt süssük készre. Miután szépen megpirult, bőségesen meglocsoljuk mézzel, és gazdagon megszórjuk darált dióval. (Forrás: Gasztroangyal)
● Ha bármit sütni szeretnél, érdemes körülnézned
az Életforma Shopban!
Sokféle sütőedény és sütőforma közül válogathatsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.