Mézes sárgarépaköret – rántott húshoz ajánljuk!
A rántott húshoz kínált köretek eléggé egysíkúak: a közép-európai módi a krumpli és a rizs különböző variációkban, a délebbi stíl szerint pedig a milánói tésztát adják. Ez a recept viszont még a megszokott rántotthús-élményt is picit egzotikussá teszi. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
(4 személyre)
● 1 narancs
● 7,5 deka (10-12 szál) sárgarépa
● 1,5 teáskanál szárított rozmaring
● 1 evőkanál méz
● 1 evőkanál vaj
● só, bors
Elkészítése
Mossuk meg a narancsot, reszeljük le a fele héját, majd csavarjuk ki a levét.Tisztítsuk meg a sárgarépát, vágjuk karikára, és serpenyőben vajon pirítsuk rozmaringgal megszórva 3-5 percig. Öntsük fel narancslével, és adjuk hozzá a reszelt narancshéjat. Forraljuk fel fedő alatt, majd adjuk hozzá a mézet is. Ezután ízesítsük sóval, borssal. Forraljuk még fedő alatt addig, amíg a répa megpuhul. (Forrás. nőivilág)
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Zöldségek elkészítéséhez, hússütéshez
különféle serpenyők között válogathatsz
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.