Tormás tojáskrémmel töltött sonkatekercs tavaszi friss salátával
Sonkatekercset sokan csak bolti változatban eszünk. Pedig nem bonyolult elkészíteni, és sokkal, de sokkal finomabb a házi változat! Lehet többféleképpen is! Remek és gyors vendégváró!
Hozzávalók
● 8 vékony szelet sonka (diétázóknak pulykamellből)
● 2 tojás
● 1 teáskanál ecetes torma
● petrezselyemzöld
● 1 közepes fej fejes saláta
● 3 retek
● 1 közepes szál sárgarépa
● 2 közepes szál újhagyma
● 2 teáskanál olívaolaj
● 3 gerezd fokhagyma
● őrölt fehér bors
● 1 evőkanál citromlé
Elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, majd áttörjük, összedolgozzuk az ecetes tormával, és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Aki igényli, kevés sót is tehet hozzá. A tojásos tölteléket a sonkaszeletek közepére halmozzuk, majd a sonkát feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük.
A salátához a megtisztított alapanyagokat tetszés szerint összevágjuk. Az olívaolajból, a zúzott fokhagymából, borsból és citromléből salátaöntetet készítünk, ezzel öntjük le a zöldségeket. (Forrás: OÉTI)
● A sonkába a töltelék mellé beletekerhetünk egy-egy kaliforniaipaprika-szeletet is.
● A töltelék lehet zöldfűszeres túrókrém vagy bármilyen zöldségkrém is
● A salátához készíthetünk kefires öntetet is friss tavaszi fűszerekkel (petrezselyemzöld, kapor, tárkony).
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Ha szendvicset vagy akár sonkatekercset készítünk, sok apróság segíthet a kínálásban. Ilyen lehet a szendvicspálcika. Nem nagy ügy, de jó, ha van.
Az Életforma Shopban egyébként sokféle okos partikelléket találhatsz!
a
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.