Fűszeres bundában sült zöldségek pisztáciás joghurttal
Ez az indiai módi fűszeres finomság igazán egyszerűen elkészíthető, és bármilyen alkalomra kínálható. Adhatjuk előételként, ha akarjuk, második fogásként is, de egy egyszerű beszélgetős délutánt is emlékezetes eseménnyé tesz.
Hozzávalók
● 2 deci natúr görög joghurt
● 5 deka tisztított pisztácia
● 1 kisebb cukkini
● fél padlizsán
● 2 szál fiatal sárgarépa
● 1 póréhagyma
● 80 deka háromféle színű kaliforniai paprika
● 10 deka pakora bhajia (indiai fűszerkeverék)
● 1 tojás
● fél liter étolaj
Elkészítése
A zöldségeket vastagra vágjuk. A pakora bhajiát kikeverjük a tojással és kevés vízzel, ebbe a bundába forgatjuk bele a zöldségeket. Forró, bő olajban aranysárgára sütjük, lecsepegtetjük róla az zsiradékot. A joghurtból és a tört, pirított pisztáciából mártogatóst készítünk. E köré halmozzuk a sült zöldségeket. Tálalásnál megszórhatjuk frissen vágott korianderrel.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Sokszor gondot okoz, hogy miben tálaljunk dolgokat, ennél a receptnél például a mártogatós lehet ilyen. Persze vannak mindenféle kis edénykéink, akár kompótos tálkába is tehetjük, de akadhat mutatósabb is. Ilyen lehet mondjuk ez a sütemény- és sajtsütésre ajánlott tálka. Miért ne tehetnénk bele a szószt?
Egyébként az Életforma Shop különféle kerámiatermékei között más megoldást is találhatsz!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.