Facebook hozzászólás
382

Vaníliás sárgadinnyedzsem

Kezdődik a befőzőszezon! De mi most nem egy hagyományos nagymamaféle receptet ajánlunk, hanem valami egészen extrát! A különféle ízek társítása meglepően finom!

A kép illusztráció! – Kép: Facebook

Hozzávalók
1 kiló sárgadinnyehús
75 deka kristálycukor
1 citrom leve és héja
1 rúd vanília

Elkészítése
A sárgadinnyét apró kockára vágjuk, összeturmixoljuk, majd főzőedényben a cukorral, citromlével, a citrom héjával és a vaníliával – kevergetve – körülbelül 10-15 percig forraljuk. A citromhéjat és a vaníliarudat kivéve belőle kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe (kispárnával, plédekkel bélelt kosárba) rakjuk.

 

Életforma-tippek

Aki soknak találja a cukrot, az 60 dekával is megpróbálhatja!

További hasznos praktikákat mutatunk, amit minden lekvár főzésénél használni tudsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Hiába kevergetjük-kavargatjuk, lekvárkészítéskor mindig ott motoszkál az ember agyában, hogy jaj, csak oda ne égjen! Még az is bosszantó, ha odakap a cukros gyümölcs. A kerámiabevonatos edények viszont eléggé biztonságosak ebből a szempontból, és szerencsére nemcsak lábos, hanem fazék is létezik ebből a fajtából.
Emellett a befőzéshez nélkülözhetetlen fakanalakból is válogathatsz az Életforma Shopban, sőt még befőttes gumit is rendelhetsz magadnak!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!