Vaníliás sárgadinnyedzsem
Kezdődik a befőzőszezon! De mi most nem egy hagyományos nagymamaféle receptet ajánlunk, hanem valami egészen extrát! A különféle ízek társítása meglepően finom!
Hozzávalók
● 1 kiló sárgadinnyehús
● 75 deka kristálycukor
● 1 citrom leve és héja
● 1 rúd vanília
Elkészítése
A sárgadinnyét apró kockára vágjuk, összeturmixoljuk, majd főzőedényben a cukorral, citromlével, a citrom héjával és a vaníliával – kevergetve – körülbelül 10-15 percig forraljuk. A citromhéjat és a vaníliarudat kivéve belőle kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe (kispárnával, plédekkel bélelt kosárba) rakjuk.
● Aki soknak találja a cukrot, az 60 dekával is megpróbálhatja!
● További hasznos praktikákat mutatunk, amit minden lekvár főzésénél használni tudsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Hiába kevergetjük-kavargatjuk, lekvárkészítéskor mindig ott motoszkál az ember agyában, hogy jaj, csak oda ne égjen! Még az is bosszantó, ha odakap a cukros gyümölcs. A kerámiabevonatos edények viszont eléggé biztonságosak ebből a szempontból, és szerencsére nemcsak lábos, hanem fazék is létezik ebből a fajtából.
Emellett a befőzéshez nélkülözhetetlen fakanalakból is válogathatsz az Életforma Shopban, sőt még befőttes gumit is rendelhetsz magadnak!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.