Kapros-joghurtos uborkakrémleves
Valamiért itthon a hideg levesek többségükben gyümölcsből készülnek. Pedig egy friss, sós fogás nagyon jól tud esni ilyen hőségben! A kapor sokak számára megosztó fűszer, de aki szereti, ezt a levest imádni fogja!
Hozzávalók
● 60 deka kígyóuborka
● 2 doboz natúr joghurt
● 2 gerezd zúzott fokhagyma
● 1 citrom leve
● 4 deci zöldségleves (lehet kockából is)
● 5 deka durvára vágott dió
● só, fehér bors
● 1 evőkanál olívaolaj
● 1 evőkanál finomra vágott kapor
Elkészítése
Az uborkákat meghámozzuk, félbevágjuk, kiskanállal kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, felöntjük a zöldséglevessel és a joghurttal. Sózzuk, borsozzuk, és simára turmixoljuk. A leves tetejét a finomra vágott kaporral és a durvára vágott dióval díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
● Az uborkás ételeknek majdnem olyan fontos alkotóeleme a fokhagyma, mint maga az uborka. Így hát zöldséghámozó vagy -szeletelő helyett ezt a fokhagymadarálót ajánljuk, amellyel meg is tisztíthatjuk a gerezdeket, és csak 1290 forintba kerül.
Persze az Életforma Shopban mindenféle zöldségszeletelők és -hámozók is kaphatók!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.