Facebook hozzászólás
311

Provence-i csirke – kifinomultan egyszerű

A francia konyha kifinomultságát szokás dicsérni, de azok az ételek is remekek erről a tájról, amelyek inkább egyszerűségükkel hódítanak – mint ez a zöldséges csirke.

Kép: sxc

Hozzávalók
1,2 kilós konyhakész csirke
40 deka hámozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 deci fehérbor
1 csokor friss petrezselyemzöld
kakukkfű ízlés szerint
őrölt bors, só
2 evőkanál olaj

Elkészítése
A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. Beletesszük a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Vajas törtburgonyával tálaljuk.

Életforma-tippek

Sokszor, amikor az ember elolvas egy receptet, azért megy el a kedve attól, hogy kipróbálja, mert az átlagosnál munkásabbnak tűnik, például azért, mert több fázisban készül az étel, és emiatt több edény kell hozzá. A provence-i csirkéhez is ilyen – lehetne, de ez a mély, füles serpenyő megkönnyíti a munkát: a tűzhelyen sütéshez épp olyan kiváló, mint arra, hogy aztán a csirkét a paradicsommal és a fűszerekkel együtt bedugjuk a sütőbe. Az ára 5 290 forint.

Az Életforma Shopban persze találhatsz nagyon sokféle nyeles serpenyőt is, és természetesen tepsikből is bő a választék!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!