Facebook hozzászólás
671

Mediterrán húsgombócok paradicsomos-vörösboros mártásban

Attól még, hogy itt a nyár, néha jól esik egy rendes, húsos étel.  De azért ez egy könnyű nyári fogás, ráadásul a legjobb szezon van ahhoz, hogy igazán finom és lédús paradicsommal dolgozhassunk.

A kép illusztráció – Fotó: SoRMuiJAi

Hozzávalók
60 deka darált marhahús
1 tojás
1 zsömle
2 deci tej
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 deci vörösbor
4 evőkanál finomliszt
4-6 darab nagyobb paradicsom
vagy 2 deci paradicsompüré
1 mokkáskanál vágott friss bazsalikomlevél és rozmaring
só, őrölt bors
olívaolaj

Elkészítése
A húst jól összedolgozzuk a tejben megáztatott és kifacsart zsömlével és a tojással, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A masszából gombócokat formálunk, lisztben megforgatjuk őket, majd olívaolajban kisütjük.
A vöröshagymát karikákra, a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk őket – először a vöröshagymát, majd hozzáadva a fokhagymát –, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot vagy a paradicsompürét meg a bort. Fűszerezzük a bazsalikommal, rozmaringgal, majd beletesszük a gombócokat, és 15-20 percig együtt főzzük. Ha  kell, sózzuk, és adhatunk hozzá egy kis vizet is.

Életforma-tippek

● Ha a paradicsommártás nem elég aromás, vagy a vörösbortól túl savanykás, egy pici cukrot adhatsz hozzá.

Mit is ajánlhatnánk egy rozmaringos-bazsalikomos-olívás ételhez? Hát egy mediterrán kerámiatányért! Igen stílusos az anyagával és olajbogyós, olívaleveles mintájával. Az ára: 1190 forint.

De ha másmilyen mintás kerámiatányért szeretnél, az Életforma Shopban olyat is találsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!