Zöldséges lasagne – felsőfokon!
Az olasz rakott tésztának szinte minden variációja nagyon finom, de ha vannak fokozatok, akkor ez a változat a legfelsőbbek egyikén foglal helyet. A sokféle zöldség itt olyan harmóniában van egymással, hogy mondhatni új minőséget hoz létre. Derítsd fel, milyet!
Hozzávalók
● 1 doboz eredeti
lasagne-tészta
● 3 zsenge cukkíni
● 2 padlizsán
● 2 szál póréhagyma
● 40 deka gomba
● 4-5 darab paradicsom
● 20 deka vaj
● 10 deka liszt
● 8 deci tej
● 1 csokor bazsalikom
● 3 gerezd fokhagyma
● 40 deka reszelt mozzarella sajt
● só, bors.
Elkészítése
A zöldségeket felszeleteljük, és olajon megpirítjuk, pároljuk. A paradicsomot feldaraboljuk, felfőzzük a bazsalikommal és aprított (zúzott) fokhagymával. Besamelmártást készítünk -vajból, lisztből, tejből –, majd a lasagne-lapokat tepsibe helyezzük, erre rátesszük a zöldségeket, meglocsoljuk a paradicsom mártással és a besamellel. Ugyanígy rétegezünk háromszor, négyszer, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztalapok kerülnek, erre reszelt sajtot szórunk, és sütőben 180 fokon 40-45 percig alatt készre sütjük.
● Ennek a fogásnak az elkészítéséhez egy praktikus dupla serpenyőt ajánlunk, hiszen a zöldségek pirításához és a paradicsomszósz elkészítéséhez is szükségünk van egy testesebb edényre, de egy lábos mélységére valószínűleg nincs. Meg hát olyan jópofa ez a szett, és biztos máshoz is nagyon jól jön majd… Egyébként 3.290 forintba kerül.
De ha nem ez az, amire éppen vágysz, akkor nézz körül az Életforma Shopban, és tájékozódhatsz arról is, hogy milyen más serpenyők és lábosok közül választhatsz még!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.