Facebook hozzászólás
537

Zöldséges-húsos nyárs grillre

A nyári grillezések elengedhetetlen fogása a pálcára tűzött falatok együttese. Lehet csupa hús, csupa zöldség, meg persze lehet vegyes is. Nemigen hibázhatunk vele, de persze vannak alapszabályok, amelyek betartása nélkül esetleg száraz lesz hús, vagy nem lesz elég ízes az összeállítás. Ez az egyszerű recept kielégítheti a hús- és zöldségkedvelőket is, és garantáltan finom lesz a végeredmény.

Kép: Piac & Profit/Lukács Orsolya

Hozzávalók
(8 nyársra)
8 szelet marhahátszín
8 szelet húsos szalonna
4 zöldpaprika
4-5 hagyma
4-5 burgonya
só, bors
olaj
8 hurkapálca

Elkészítése
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat olajjal bekenjük, majd négyzetes darabokra vágjuk. A szalonnát is hasonló formára szeleteljük. A zöldpaprikát hosszúkás gerezdekre vágjuk, picit megsózzuk, majd ugyancsak négyzetekre daraboljuk. A hagymát és a krumplit felkarikázzuk. Ezeket már ne sózzuk meg, egyrészt, mert levet eresztenek, másrészt a többi összetevő elegendően sós ahhoz, hogy a nyárs ízes legyen. A nyársra húzás sorrendje tetszőleges lehet, még egy nyárson belül sem muszáj katonás rendet tartani, de jó, ha a sort elöl-hátul krumpli vagy paprika zárja, és ha a hús mellett van szalonna vagy hagyma, mert így zamatosabb lesz. Ha a nyársak komplettek, még a grillre kerülés előtt átkenhetjük őket kevés olajjal, de nem muszáj. A rácson negyedfordulatokkal forgassuk a nyársakat, amelyek a faszén hőfokától és a parázshoz való közelségtől függően sülnek át. Higgyünk a szemünknek, látni fogjuk, ha elkészültek.

Életforma-tippek

● Készíthetjük csirkemellből, sertéskarajból vagy -combból is, de szárazabb lesz, mint a hátszín. Akinek a pénztárcája engedi, marhabélszínnel próbálja meg!

Receptet olvasni jó, meg elkészíteni és aztán a sikert learatni is az. Ami nem annyira jó, az az előkészítés és a legvégén a mosogatás, mert ha van is mosogatógépünk, azért a normál mosogatóra is szükség van.

Most két, a konyhai munkát segítő dolgot ajánlunk. Az egyik a mosogatóra helyezhető vágódeszka, ami nagyon jól jöhet, ha a konyhában már minden szabad felületen van valami, és nekünk még épp fel kell vágni egy hagymát vagy bármi mást. A másik pedig egy semmiség: mosogatószivacs-tartó. Több színben kapható, úgyhogy a konyhád, csempéd színvilágához igazíthatod. A vágódeszka ára 2.790 forint, a szivacstartó 490 forintba kerül.

Az Életforma Shopban találhatsz még más, mosogatáshoz való apróságokat.

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!