Kanizsai dödölle
A dödölle egyszerű, finom és laktató. Igazi magyar tájjellegű étel, ahány táj, annyi recept. Ma már nem a szegények eledele, mint régen, hanem különlegesség, amely pörköltek, vadételek mellé köretként kiváló, de önálló fogásként – akár tejföllel megöntözve – is megállja a helyét.
Hozzávalók
● 50 deka burgonya
● 30-40 deka liszt
● 10 deka vöröshagyma
● 1,5 deci olvasztott mangalicazsír
● 2 deci tejföl
● só, ízlés szerint
Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. Feltesszük főni annyi sós hideg vízben, ami ellepi. Puhára főzzük, majd az ujjnyi vastagon rajta hagyott főzőlével együtt pépesre törjük. Állandóan kevergetve a tűzön hozzáadjuk a lisztet, annyit, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, de vigyázzunk, hogy ne ragadjon! A vöröshagymát finom apróra vágjuk, kevés zsírban megdinszteljük. Egy lapos tányérra vagy deszkára tesszük a dödöllét, tenyérrel hüvelykujjnyi vastagságúra nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás zsírral, és kanállal diónyi galuskákat szaggatunk belőle. Serpenyőben a maradék zsíron kissé lepirítjuk, majd tálaljuk.
● Minden ételnek megvan a maga edénye, amelyben a legjobb elkészíteni, mert akkor lesz igazán olyan a íze, amilyennek lennie kell.
A dödölle végső pirításához biztos, hogy a vasserpenyő a legmegfelelőbb, így hát ezt az öntöttvas darabot ajánljuk, az ára 2900 forint.
Az Életforma Shopban persze számos másfajta öntöttvas edényt találsz, a lábasoktól az ostyasütőn át a kacsasütőig.
● További Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.