Fokhagymás tökfánk
A tök igazán sokoldalú zöldség, a megszokott főzeléken kívül roston sütve, rántva, töltve egyaránt finom. Mint ahogyan fánkként, vagy akinek jobban tetszik, lángosként is kiváló!
Hozzávalók
● 1 kiló reszelt tök
● 8 gerezd fokhagyma
● 2 tojás
● 1 csomag kapor
● teljes őrlésű liszt
● olaj a sütéshez
Elkészítése
A tököt ízlés szerint sózzuk, a finomra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd összekeverjük a tojásokkal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű tésztát kapjunk, majd alaposan összedolgozzuk. Kerek lepényeket formázunk, vagy kanállal fánkokat szaggatunk belőle, és forró olajban mindkét oldalukon ropogós pirosra sütünk.
● Önmagában is finom, mondjuk uzsonnára, tejföllel is ehetjük, és köretként is adhatjuk sültekhez, de szaftosabb húsokhoz is illik.
● Ehhez a recepthez olyan serpenyő kell, amelynek elég magas a fala ahhoz, hogy elegendő olajat tudjunk beletenni, elég magas hőfokra hevül benne a zsiradék, ugyanakkor nem ég oda. A kerámiaserpenyők pont ilyenek. Most azért ezt a fajtát ajánljuk, mert ajándék napszemüveg jár hozzá, és azért csak lesz még egy kis nyarunk… Az ára 2.490 forint.
Az Életforma Shopban persze még sokféle méretben és színben találhatsz serpenyőt, még duplát is! Alumínium, acél, kerámia… Lehet válogatni!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.