Isteni mangószósz – bármilyen húshoz
Ezzel a szósszal a legegyszerűbb sült vagy főtt húst is könnyedén feldobhatod úgy, hogy igazi különlegesség válik belőle! Hűtőben sokáig eláll, bármikor előkaphatod.
Hozzávalók
● 1 friss mangó húsa
vagy konzerv lecsöpögtetve)
● 2 evőkanál friss, reszelt gyömbér
● 1 kisebb vöröshagyma
● 3 újhagyma zöld része
● 6 gerezd fokhagyma
● kevés friss korianderzöld
● 2 evőkanál olívaolaj
● 2 evőkanál citromlé
● csípős paprika/paprikakrém
ízlés szerint
● só ízlés szerint
Elkészítése
Forrósítsuk fel az olajat . A vöröshagymát vágjuk apróra, az újhagyma zöldjét durvára, és gyömbérrel együtt egy lábosban gyakran kevergetve pirítsuk addig, amíg a hagyma áttetszővé és puhává válik. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, a zúzott fokhagymát és a mangót apróra vágva, és főzzük tovább pár percig. Keverjük bele a sót,a citromlevet és az erős paprikát, és jól keverjük el.
Ha kissé lehűlt, turmixoljuk simára – valószínűleg szükség lesz pár evőkanál vízre a tökéletes állag eléréséhez. Kanalanként adagoljuk, és keverjük, amíg elégedettek nem vagyunk. Töltsük át egy üvegbe, és tegyük hűtőbe tálalásig.
● Ha konzervet használunk, édesebb lesz a végeredmény, így ha lehet, használjunk frisset!
● Mindenféle befőzéshez nagyon praktikusak a kerámiabevonatos edények: nem tapad, nem kap oda bennük még a legkényesebb gyümölcs sem, és mosogatáskor is kifejezetten könnyen kezelhetők. Ez a 20 centi átmérőjű kerámiabevonatos lábas üvegfedővel 4.290 forintba kerül, de ha valaki nagyobbat szeretne, van belőle még 22, 24 és 26 centi átmérőjű is.
Persze az Életforma Shopban ezenkívül még nagyon sokféle lábost találhatsz, nézd meg!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.