Tepsis sajtos padlizsán
A padlizsán finom rántva, mártogatósként, darált hússal, zöldségekkel lerakva, de pici fűszerezéssel, egy kis kiegészítővel egytálételként is megállja a helyét. De még hogy! Próbáld ki!
Hozzávalók
● 2-3 szép padlizsán
● 5-7 deka vaj
● 2 púpozott evőkanál liszt
● 1-1,5 deci tej
● 2 deci tejföl
● 10-15 deka reszelt sajt
● 1 tojássárgája
● ízlés szerint szerecsendió
● só
● olaj
Elkészítése
A meghámozott padlizsánt felkarikázzuk, olajban megpirítjuk, majd rétegezzük olyan hőálló edénybe, aminek van fedele. Minden réteget kenjünk meg vékonyan olajjal, majd zárjuk le a tálat, és sütőben közepes lángon pároljuk, amíg meg nem puhul.
Közben készítsünk besamelt: lisztet a vajban világos zsemleszínűre pirítjuk, majd óvatosan, hogy ne csomósodjon, fölöntjük a tejjel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tejfölt, a sajt felét és a tojássárgáját. Ízesítsük sóval és szerecsendióval, majd egy újabb edényben rétegezzük a párolt padlizsánkarikákat ezzel a mártással úgy, hogy felülre is mártás kerüljön, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Forró sütőben süssük pirosra a tetejét.
● A tepsis ételek többségének koronája a reszelt sajt, olyannyira, hogy akár még tálaláskor az asztalra is érdemes tenni belőle, hogy még egy picit a forró ételre szórjunk. Ugyanakkor a sajttal, de különösen a reszelt sajttal vigyázni kell, mert hamar kiszáradhat, jóval hosszabb ideig tudjuk tárolni, ha lefedve tartjuk.
Éppen ezért most egy reszeltsajt-tárolót ajánlunk, amelyhez kiskanál is tartozik. Ha egy ilyen van az asztalon, akár meg sem kell szórni előre a tálalt ételt, mindenki a kedve szerint tehet rá sajtot. S hogy a tartóban legyen elég reszelt sajt, egy 3 betétes kis darálót is ajánlunk. A tároló ára 2.190 forint, a reszelő 1.490 forintba kerül. Emellett az Életforma Shopban találhatsz még más sajthoz való eszközöket, sajtvágót, szeletelőt, késeket, tárolókat.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.