Így készül a házi túró rudi! Jobb, mint az eredeti?
Felnőttek és gyerekek is imádják, nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. De hogy ne kelljen folyton a boltba szaladgálni, akár otthon is elkészíthetjük a túró rudit. Az alapreceptet, a natur változatot aztán majd kreatívan, ízlés szerint variálhatjuk.
Hozzávalók
● 50 deka túró
● 20 deka vaj
● 10 deka porcukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 5 deka mazsola
● 30 deka tortabevonó csokoládé
Elkészítés
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, és az előzőleg beáztatott mazsolát. (A mazsola elhagyható, ha valaki nem szereti!) Habosra keverjük, majd a masszát nyomózsákba töltjük, és 8-10 centis rudakat formálunk belőle, zsírpapírra tesszük, és hűtőszekrényben jól lehűtjük őket.
A tortabevonót felolvasztjuk, majd a rudakat belemártjuk, ismét zsírpapírra rakosgatjuk, és hagyjuk, hogy a csokoládé „rádermedjen”.
● Igazán nem bonyolult ez a házi túrórudi, ha valaki nagy kedvelője ennek a spéci magyar finomságnak, igazán érdemes megpróbálkoznia vele. A végeredmény biztosan finom lesz, legfeljebb nem lesz olyan szép, mint az eredeti.
De hogy a külalakkal se legyen baj, ajánlunk hozzá két apróságot az Életforma Shopból. Az egyik egy nyomózsák, amelyhez több fej is tartozik, így nemcsak rudinyomóként tudod használni, hanem máskor is, többféle süti díszítéséhez. A szilikon zsák 5 műanyag nyomófejjel 1.190 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.