Facebook hozzászólás
726

Túrós zabcipócska – liszt nélkül

Néha megoldhatatlan problémának tűnik, hogy bizony valami kenyérfélét szeretnénk enni, de azok a fránya szénhidrátok keresztbe tesznek ennek. Ez a cipócska igazi megoldást kínál: egy gramm liszt sincs benne, ám a zabpehely-túró kombináció, meg persze az a kis fűszerezés igazi élmény ad!

Kép: Életforma

Hozzávalók
(6 kisebb bucihoz)
● 20 deka zsírszegény túró
● 17 deka apró szemű zabpehely
● 2 nagy tojás (XL-es)
● 2 evőkanál mustár
● 2 teáskanál köménymag
● só

Elkészítése
A hozzávalókat fakanállal összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk, hogy a zab felszívja a nedvességet, majd vizes kézzel hosszúkás kis cipókat formázunk. Előmelegített sütőben 170 fokon körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

Életforma-tippek

Fél csomag sütőpor kissé lazítja az állagát.

A tetejére tehetsz  sajtot vagy lenmagot, tökmagot stb.

Ez a cipó sokaknak ínyére való, ízes, ráadásul igazán kevés kalóriával terheli a napi étrendet, úgyhogy akár még egy kis vajat is megkockáztathatsz. Ehhez ajánlunk egy helyes vajtartót, az ára 490 forint.

S ha az ember eszeget egy kis kenyérfélét, vagy egy ilyen finom zapcipócskát, bármilyen illedelmesen eszik is, bizony, számolni kell némi morzsával. A rendetlenség eltüntetéséhez ajánljuk ezt a rozsdamentes acél morzsaseprűt, az ára 2,690 forint.

Az Életforma Shopban pedig

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!