Szuper combó! Sült alma tejberizzsel
Szuper egyszerű, és nagyon finom! Ez az édesség így ősszel, meg persze télen is, igazán könnyen kielégítheti a finomság utáni vágyunkat. És még azt is mondhatjuk, hogy egészségesebb, mint egy sütemény, hiszen nincs a tej, a rizs meg az alma ellen nemigen lehet kifogás. Ugye?
Hozzávalók
● 40 deka hosszú szemű rizs
● 1 liter tej
● 4 deka vaj
● 15 deka cukor és még egy kevés a szóráshoz
● 6 nagy alma
● fél teáskanál őrölt fahéj
● fél liter hideg víz
● fél citrom leve
Elkészítése
A rizst egy lábosban vajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a tejjel. Fedő alatt nagyon ki lángon10-15 percig főzzük. A vége felé hozzáadjuk a cukrot is, majd még 10-15 percig lefedve állni hagyjuk.
Eközben az alma tetejét levágjuk úgy, hogy a kalapok épek maradjanak. Ezeket félretesszük. A magházakat kivájjuk. A vízből, a citromléből és cukorból limonádét kikeverünk, majd az almákat megfürdetjük benne, hogy megszívják magukat.
Kivajazunk egy nagy tűzálló tálat, és ebbe egymás mellé állítjuk a hagymákat, és rálocsoljuk a citromos, cukros levet. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg megpuhulnak, ez kb. 30-40 perc. Ekkor kivesszük a sütőből, és az almákat – még a tűzálló tálban – megtöltjük a tejberizzsel, és megszórjuk egy kis fahéjjal. Ezután az almákra rátesszük a kalapjukat, megszórjuk cukorral, és a sütőbe visszatolva 10 perc alatt pirosra sütjük.
● Nem túl bonyolult, ám annál finomabb ez a kis együttes, és különösebb felszerelés sem kell hozzá. Persze kell egy tepsi vagy hőálló edény, amiben az almákat szépen meg lehet sütni. Általában van otthon ilyen, de azért ebből sosem elég, így ajánlunk egy kisebb méretű hőálló tepsit szilikonfülekkel, amely 1.690 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.