Facebook hozzászólás
17 797

Kuglóf – ahogy a nagymama csinálta

Igazi nagymamarecept. De még az is lehet, hogy dédnagymama… Mindenesetre igazi finomság, olyan, amellyel nemcsak egy vasárnap reggelt lehet feldobni!

Kép: Életforma/Fényes Gábor

Hozzávalók
● 20 deka cukor
● 25 deka liszt
● 4 tojás
● 1 deci forró víz
● 1 deci olaj
● 1 vaníliás cukor
● 1 sütőpor
● 1 evőkanál kakaópor
● mazsola vagy kandírozott gyümölcs

Elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben összeforgatjuk a masszával. A liszthez keverjük a sütőport, ezt pedig a tésztába, majd belekeverjük a mazsolát vagy a kandírozott gyümölcsöt.
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tészta 2/3-ad részét, a maradékba pedig belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Közepes hőfokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Életforma-tippek

Mazsola helyett aszalt szilvával is isteni!

Ha kuglóf, akkor persze, hogy kuglófforma! Mi mást is ajánlhatnánk? Íme egy a sok közül: egy kerámiabevonatos acél kuglófforma, szép is, jó is! És természetesen azért egy ez a sok közül, mert az Életforma Shopban természetesen más kuglófformát is találsz szép számban, biztosan találsz kedvedre valót!

Miután minden jó, ha a vége jó, a porcukorszóráshoz is ajánlunk egy kézre álló porcukorszórót.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!