Japán gyümölcsnyárs bundázott sült fagylalttal
Igazi keleti desszert csupa olyan finomsággal, ami a magyar ízlésnek nagyon is megfelel. Ugyanakkor a sült fagyi biztosíték arra, hogy ezt a csinos tálat mindenki nagyon egzotikusnak fogja találni.
Hozzávalók
(adagonként)
● gyümölcsök (banán, zöldalma, sárgadinnye, eper stb.)
● 1 evőkanál szőlőmagolaj
● fél deci rizspálinka
● 2 evőkanál barna cukor
● 2 darab bambusznyárs
● 1 gombóc vaníliafagylalt
● tojás a panírozáshoz
● 2 evőkanál tempuraliszt
● 3 evőkanál panko (japán morzsa)
● olaj a fagylalt sütéséhez
● mentalevél a díszítéshez
Elkészítése
A vaníliafagylaltot bepanírozzuk, mégpedig a következő sorrendben: tempura, tojás, tempura, tojás, panko. Ezután 2 órára a fagyasztóba tesszük.
A gyümölcsöket 2×2 centis kockákra vágjuk, és feltűzzük a nyársra. Egy serpenyőben felhevítjük a szőlőmagolajat, és beletesszük a nyársakat. Miután mindkét oldaluk megpirult, hozzáöntjük a rizspálinkát és a barnacukrot. Ha a cukor elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzhelyről. A fagylaltot bő olajban kisütjük, és a nyársak mellé helyezzük egy tányérra. Mentával és karamellel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.