Facebook hozzászólás
1 038

Erdei gombás palacsinta

A zöldséges palacsinták imádnivalók! Nemcsak töltelékként érdemes gondolnunk a gombára, a tésztába is kerülhet, és isteni lesz!

A kép illusztráció – Fotó: Wikipedia

Hozzávalók
● 16 deka liszt
● 2 tojás
● 2,5 deci tej
● 10 deka friss erdei gomba
● só, bors
● 4 evőkanál vaj
● olaj

Elkészítése
A lisztet, a tojásokat és a tejet keverjük össze, vagyis készítsünk palacsintatésztát, és hagyjuk pihenni legalább egy órát.
A gombákat vágjuk szeletekre, és egy nagy serpenyőben a vajon süssük szép ropogós pirosra. Akkor van kész, ha minden nedvesség elpárolgott belőlük. Tegyük félre, amíg kihűl.
Ha ez megvan, keverjük össze a tésztát és a gombát, majd kevéske olajon süssünk falatnyi átmérőjű, duci kis palacsintákat. Itassuk le róluk az olajat, és tálaljuk fűszeres tejföllel.

Életforma-tippek

A palacsintát, ha sós, ha édes, ki kell sütni. Ezen sok múlik, nem mindegy, milyen a palacsintasütő. Mi most kétféle megoldást ajánlunk. Először is egy igazi hagyományos vas palacsintasütőt, ebben biztos, hogy szépen megsül, talán kicsit több olaj kell hozzá, mint a másik ajánlatunkhoz.

Ennek a kerámiabevonatos szettnek a palacsintasütője is kényelmes, itt talán kevésbé kell vigyázni, hogy ne kapjon oda a tészta. A másik előnye egy ilyen garnitúrának, hogy van benne megfelelőedény a gombasütéshez is.

Az Életforma Shopban mindezeken túl is érdemes körülnézni, vannak akciós termékek és sok  érdekes újdonság!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!