Az igazi sajttorta!
Ennek a tortának a kezdők is nyugodtan nekiállhatnak, szinte lehetetlen elrontani! És ha elkészül, senki nem mondja meg, hogy milyen egyszerű volt!
Hozzávalók
(8-10 szelethez)
● 25 deka teljes kiőrlésű keksz
● 10 deka 55%-os margarin
● 70 deka krémsajt
● 15 deka porcukor
● 1 citrom
● 1 deci 12%-os tejföl
● 1 deci 30%-os tejszín
● 2 tojás
● 3 tojássárgája
● 2 teáskanál keményítő
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra
A torta alapjához a turmixgépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott margarinnal, majd 1-1,5 centi vastagságú kekszmasszát belenyomkodjuk egy sütőpapírral leterített kapcsos tortaforma aljába. A tortalapot hűtőbe tesszük. amíg elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a tejföllel, a porcukorral, a citromhéjjal és -lével, a tejszínnel ,a keményítővel és a tojásokkal. Ezután a masszát öntsük a hideg kekszrétegre.
A tortaformát alufóliába csavarjuk alulról és kívülről. Egy akkora tepsibe, amelybe majd a tortaforma elfér, félig, öntsünk forrásban lévő vizet, annyit, hogy a belehelyezett tortaforma ne ússzon benne. A tepsit a benne lévő tortaformával 180-190 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A tortát, hogy egyben maradjon, érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.
● Érdemes már most megpróbálkozni ezzel a sajttortával, ami biztos, hogy elsőre is sikerül, de karácsonyra már biztosan! Mindenképpen nagyon jól jön hozzá – min ahogyan a receptben is szerepel – egy kapcsos sütőforma. Amit most ajánlunk, az egy 3 darabos sütőformaszett, így különböző méretű sütiket is tudunk készíteni. Ünnepekkor jól jön!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.