Füstölt lazacos partyfalatok
Mindenki szeretné lenyűgözni a vendégeket, de hát annyi a tennivaló, bonyolult ételekre nem mindig van idő. Ez a falatka finom, extravagáns és végtelenül egyszerű.
Hozzávalók 24 darabhoz
250 g krémsajt
100 g füstölt lazac, felkockázva
csipetnyi fekete bors
½ citrom reszelt héja
friss kapor
8 lap rétestészta
3 evőkanál étolaj
Elkészítés
Keverjük össze a krémsajtot, a felkockázott lazacot, a fekete borsot és a reszelt citromhéjat és a kaprot, majd a keveréket tegyük félre. A rétestészta lapokat helyezzük egymásra, vágjuk őket 3 egyenlő részre, így összesen 24 db lapot kapunk. A lapok egyik oldalát kenjük meg étolajjal, minden lap végére tegyünk egy teáskanálnyi mennyiséget a lazacos-krémsajtos keverékből, majd tekerjük fel és csípjük össze a végeket, hogy kifli formákat kapjunk. A kész falatkákat kenjük meg kevés olajjal és helyezzük őket egy vékonyan beolajozott sütőpapírra. Rakjuk őket előmelegített sütőbe és 200 °C-on – ez gázsütőnél 6-os fokozatnak felel meg – körülbelül 10 percig süssük, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tetszés szerint tálalhatjuk hidegen vagy melegen, party falatkaként vagy előételként.
Köszönjük a receptet a Philadelphia sajtkrém forgalmazójának!
Tippek
Használhatunk snidlinget körítésként.
A citromot helyettesíthetjük egy teáskanálnyi tormaszósszal.
Hozzászólás zárolva.