Gesztenyés csillag – gluténmentesen!
Toszkánából, mégbedig olcsóbb vidékekről származik ez az édesség, ám mára már igencsak közkedvelt süti lett belőle, nemcsak azért, mert finom, hanem mert egészséges is! Ráadásul még kókuszliszttel is dúsított. Ma már egyre népszerűbb különleges íze miatt. A gesztenyeliszt ráadásul gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is jó.
Hozzávalók
● 16 deka gesztenyeliszt
● 6 deka kókuszliszt
● 15 deka cukor
● 10 deka étcsokoládé
● 10 deka vaj
● 2 tojás
● 1-1,5 deci tej
● 2 teáskanál sütőpor
Elkészítése
Összekeverjük a 2 tojást a cukorral, a felolvasztott vajjal, majd apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy muffintészta sűrűségű masszát kapjunk. Végül hozzákeverjük az apró darabokra tört étcsokoládét. A tésztát csillag formájú szilikonos formába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük körülbelül 30 perc alatt. (Forrás: www.allergiakozpont.hu)
● Kókuszliszthez az érett, leszedett, zsírtalanított kókuszdiókat kiszárítják, és leőrlik. Az így készült liszt gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, és rostokban gazdag
● Ez a recept pont karácsonyra való, ráadásul még kifejezetten egészséges! Persze ehhe6z sem árt egy-két apróság, így most egy sütikiszúró szettet ajánlunk.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.