Halászlé – mindenféle jóval
A halászlé igazán sokoldalú finomság, és nem csak az időzítését tekintve. Amire most feltétlenül figyelnünk kell, az az igazi téli magyaros módi: sokféle hallal sokféle fűszerrel igazán nem szabad kihagyni!
Hozzávalók
● 1,5-2 kiló vegyes hal (ponty, harcsa, kecsege, süllő)
● egy-két halfej
● 30 deka halnyesedék és belsőség
● 2 nagy fej vöröshagyma
● 2 zöldpaprika
● 2 paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű lecsó
● 1 gerezd fokhagyma
● pirospaprika
● pici törött bors
● 1 deci vörös bor
● só és megfelelő mennyiségű víz.
Elkészítése
A többféle halat megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat, valamint a belsőséget külön lábasban főzzük a karikára vágott vöröshagymával. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, sóval, és körülbelül egy órán át főzzük. Ezután a levest átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a zöldpaprikát, paradicsomot, a bort, és 20 perc alatt készre főzzük. Akkor jó a halászlé, ha az edényből fölszálló gőztől a kezünk összetapad.
● A halászlét főzés közben nem szabad kevergetni, csak rázogatni.
● Kétségkívül megoszlanak a vélemények, ami a halászlét illeti. Persze érdemes meggyőzni bárkit arról, hogy legalább kóstolja meg ezt az igencsak ízes és valóban önálló magyar ételt. Az dogig biztosan segít a megfelelően elkészített hazai ízeket a legjobb zománcozott öntöttvas lábas.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.