Csirke mogyorószószban
Elsőre egzotikusnak hangzik, de ha megkóstoljuk, szinte csodálkozunk, hogy miért is nem szerepelt mindig is a repertoárunkban! Krémes, ízletes és egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
1 egész, kicsontozott csirkemell
10 dkg hámozott mogyoró
3 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet szikkadt kenyér
olívaolaj
3 dl fehérbor
3 dl csirke alaplé (vagy víz)
1 tk őrölt sáfrány
egy csokor petrezselyem apróra vágva
só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Egy idő után rátesszük a héjától megfosztott kenyérszeletet és mindkét oldalát megsütjük. Ha megvan, a sült hagymát és a kenyeret turmixgépbe rakjuk, hozzátesszük a mogyorót, pár kanál olívaolajat és annyi vizet, hogy krémessé váljon, majd ledaráljuk.
Közben a csirkemellett szeletekre várjuk, sózzuk, borsozzuk és az előzőleg használt edényben, némi olajon mindkét oldalát megpirítjuk kissé. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzátesszük a fűszereket és kissé összeforraljuk. Ezután belekanalazzuk a hagymás-mogyorós krémet és kis lángon körülbelül egy órát főzzük. Akkor jó, ha a hús puha, a szósz pedig krémesen sűrűvé vált. Rizzsel tálaljuk.
Tetszett? További Életforma recepteket itt találsz!
Hozzászólás zárolva.