Kéksajtos zellerleves
A szárzeller méltatlanul mellőzött alapanyag sok hazai konyhában. Pedig könnyű vele dolgozni és változatos ételek alapanyaga lehet. Nem csak salátának, de például levesnek is isteni!
Hozzávalók:
4-5 szár zeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
3 dl tej
3 dl zöldségleves
1 dl joghurt
5 dkg dió
12 dkg márványsajt
só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon puhára pároljuk. Rátesszük a darabokra vágott zellerszárakat, összeforgatjuk. Megszórjuk egy kanál liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Ha megpuhult a zeller, beleszórjuk a levesbe a darabokra tördelt márványsajtot, a durvára vágott diót és belekeverjük a joghurtot. Ez után már ne forraljuk fel, csak melegítsük össze.
Pirítóssal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.