Sült szalonnás krumplisaláta – egyszerűen abbahagyhatatlan
Minden együtt van ebben a salátában, ami külön-külön is megállja a helyét: szalonna, tojás, hagyma és krumpli. De most összehoztuk őket egy felejthetetlen alkotásba, amely akár natúr húsok mellé, de egy tál ételnek is kiadós vacsora lehet. Nem lehet belőle eleget készíteni, az biztos!
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya,
- 25 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej hagyma,
- 1 doboz tejföl (de lehet natúr joghurt)
- 2-3 tojás,
- só, bors, mustár
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát tisztítás után karikákra szeljük.(Előtte engedjük kihűlni, akkor nem esik könnyen szét.) A hagymát nagyon apróra felvágjuk, közben a tojásokat fél lágyra főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára lepirítjuk.
A burgonyát, a hagymát, a szalonnát (zsírjával együtt) óvatosan összekeverjük. A tojások fehérjét apróra felvágjuk, és hozzákeverjük.
A tejfölt (joghurtot) összekeverjük a tojások sárgájával, 1 kiskanálnyi mustárral, borssal és egy kevés sóval, majd beleforgatjuk a burgonyás együttesbe. Ha nem elég szaftos, még egy kis joghurtot vagy kefirt tehetünk hozzá.
Legjobb, ha előző este készítjük el, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
További finomságok receptjeit megtalálod az életforma ajánlatai között!
Hozzászólás zárolva.