Elzászi káposztás kacsa
A savanyú káposzta nem csak magyaros ételek alapja lehet! Most egy francia receptet mutatunk ezzel az egészséges hozzávalóval.
Hozzávalók:
kb. 1,5 kg kacsahús,
1 kg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 dl fehérbor,
2 db babérlevél,
kevés só, őrölt bors,
majoránna
Elkészítés:
a savanyú káposztát az egész hagymával, fokhagymával, babérlevéllel és a borral párolni kezdjük. A húst megtisztítjuk, daraboljuk, majd kevés olajon rövid ideig elősütjük. A húst a puhára párolt káposztához tesszük, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük, és pár óráig pároljuk. A húst a káposztára szedve tálaljuk.
Forrás: www.vitaminsziget.com
Hozzászólás zárolva.