Protein szelet házilag
Az energiaszintünk fenntartásához mondjuk edzés vagy kirándulás közben jó, ha van nálunk valami igazi erősítő falat! Nem kell azonban méregdrágán megvennünk a proteinszeletet, otthon is elkészíthető!
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg proteinpor (vaníliás)
- 8 dkg magkeverék (dió, kókuszreszelék, mandula)
- kb. 1,5 dl hideg víz
Mázhoz:
- 2 púpos ek. fekete kakaópor
- 4 db stevia pötyi
- kb. 0,5 dl hideg víz
Elkészítés:
- A zablisztet és a protein port kanállal keverjük össze. A magokat aprítsuk össze, és keverjük a porokhoz, öntsük fel vízzel, és kézzel jól dolgozzuk össze, míg egy formázható állagú masszát nem kapunk. Formáljunk rudakká, éshagyjuk állni.
- A kakaóport tegyük egy tálba, és tegyük bele a steviát és a vizet. Kézzel jól elegyítsük, amíg egy sűrű, ám de folyós állagú mázat nem kapunk.
- A rudakat óvatosan belemártjuk a mázba, és kis lecsöpögtetés után egy tányérra tesszük.
- 20 percre tegyük be a fagyasztóba, és már fogyasztható is a teljesen egészséges és fogyókúrázók számára is ideális nassolni való.
Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő
Hozzászólás zárolva.