Vörösáfonyás minicsiga – álmaink reggelije
Nem kell komoly cukrászati ismeretekkel rendelkeznünk ahhoz, hogy csodás reggelivel kényeztessük magunkat vagy szeretteinket!
Hozzávalók 10 db mini csigához:
1 tasak leveles tészta
5 dkg aszalt vörös áfonya
fahéj
curry
méz
Elkészítése:
1. A vörös áfonyát vágjuk apróra, közben melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd szórjuk meg a darabolt gyümölccsel, fahéjjal és curryvel.
3. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk 3-4 cm-es szeletekre. Fektessük a „töltelék” felőli oldalára és enyhén nyomjuk meg, hogy laposabbak legyenek.
4. Tegyük a forró okos sütőbe 25 percre. Tálaláskor csurgassunk rá mézet, és élvezzük a kellemesen törökös ízeket.
Tipp: melegítsünk tejet mikrohullámú sütőben és mártsuk bele a friss, forró péksüteményünket.
Forrás: Samsung
Hozzászólás zárolva.