Baconos csirkemell – spenótos, póréhagymás rizzsel
A piacok lassan megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük. Íme egy csirkés tavaszváró recept!
Hozzávalók:
- 1 szelet csirkemell
- 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
- egy nagy marék bébi spenót
- fél bögre barna rizs
- 1-2 szelet bacon
- egy apró darab póréhagyma felkarikázva
Elkészítés:
Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a fél bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval. A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk. A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig. Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul. (Forrás: 11ground.com)
További csirkés finomságokat találhatsz az életforma receptjei között!
Hozzászólás zárolva.