Brokkoli fasírt – a mennyei zöldséges
A brokkoliban rengeteg antioxidáns van, ami lassítja az öregedési folyamatokat, így kitűnő alapanyaga az egészséges és szépítő ételeknek. Most egy egészséges tavaszi fasírtot készítettünk belőle
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli apróra darabolva,
- 3 tojás,
- 1 púpozott evőkanál őrölt tökmag,
- 1 púpozott evőkanál őrölt napraforgómag,
- kókuszolaj a sütéshez,
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt,
- 2 evőkanál pirított szezámmag,
- fűszerek: só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Egy edényben, zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk a szezámmagot, míg egy kicsit halvány barna színe nem lesz. Utána minden hozzávalót “egybegyúrunk”, hozzákeverjük a pirított szezámmagot is, kis gombócokat formázunk belőlük és egy teflon serpenyőben kicsi (kb. 2 evőkanál) kókuszolajon kisütjük őket, ha fogy közben az olaj, akkor pótoljuk és ah nagyon ügyesek vagyunk a végén egyáltalán nem is fog visszamaradni kókuszolaj a sütésből. Az is jó, ha kicsit fakanállal lenyomkodjuk, lelapítjuk hogy minél több helyen piruljon. Addig ne próbáljuk megfordítani, míg az alja nem kezd el pirulni, különben szét fog esni.
Aki nem szereti a brokkolit, helyettesítheti karfiollal, vagy cukkinivel is. (Forrás: andio.hu)
További zöldséges receptekért kattints az életforma receptoldalára!
Hozzászólás zárolva.