Cukkini pizza – zabpehelylisztből
Ha szereted a cukkinit, a pizzát és egy könnyű, gyors vacsorát akarsz összedobni, akkor ezt a te recepted. Tudtad, hogy az oregánó, a pizzák elmaradhatatlan fűszere kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, káliumot, rezet, bórt és mangánt tartalmaz nagy mennyiségben? Egészségedre!
Hozzávalók:
- 300 g reszelt cukkini
- 2 tojás
- 100 g zabpehelyliszt
- ízlés szerint só, őrölt bors, oregánó, pizza fűszer
Elkészítés.
- A tojásokat felvered a fűszerekkel, hozzáadod a reszelt cukkinit, és átkevered.
- Hozzáadod a zabpehelylisztet, és alaposan összedolgozod.
- A pizzaformát kibéleled sütőpapírral, és megspricceled olajjal.
- Rásimítod a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöd az egyik oldalát, majd megfordítod, és még 10 percet sütöd a másik oldalát.
- Ha megsült, kiveszed a sütőből, és kb. 5 percet hűlni hagyod, majd lekened paradicsomszósszal, megszórod pizza fűszerrel, és tetszés szerinti feltéttel megrakod.
- Visszateszed a sütőbe még kb. 10-15 percre (amíg a sajt meg nem olvad). (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.