Facebook hozzászólás
277

Fűszeres krumplisaláta

Sült húsok vagy a húsvéti sonka mellé is kiváló köret a krumplisaláta. Kora tavasszal sem drága és ez a fűszeres verzió még különleges is!

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

3 kg burgonya
2 dl olívaolaj
1 nagy fej hagyma
6 ek magos mustár
6 ek sima mustár
1,5 dl méz
1 dl fehérbor ecet
1 csokor petrezselyem
1/2 teáskanál tárkony
1 csokor friss kapor
4 ek szezámmag
só, bors

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. A zöldfűszereket apróra vágjuk. A szezámmagot kicsit megpirítjuk száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A hagymát apró kockákra vágjuk. Ha fontos, hogy ne legyen büdös, fél órára hideg vízbe kell áztatni. A mézzel elkeverjük az ecetet, mustárokat, olajat, majd belekeverjük a többi hozzávalót is.

Egy tálba egy réteg krumplit rakunk, meglocsoljuk egy kis öntettel. Megint egy réteg krumpli és öntet és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A rétegzés bár több idő, mintha összekevernénk a zöldséget az öntettel, de így esztétikusabb lesz a végeredmény és elkerülhető, hogy a krumpli szeletek összetörjenek.

 

Ezzel az öntettel rétegezve tálba szeded a krumplit. Elvileg illene bele kapor is, de azt sokan nem szeretik (ha jól emlékszem te sem…)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!