Fűszeres krumplisaláta
Sült húsok vagy a húsvéti sonka mellé is kiváló köret a krumplisaláta. Kora tavasszal sem drága és ez a fűszeres verzió még különleges is!
Hozzávalók:
3 kg burgonya
2 dl olívaolaj
1 nagy fej hagyma
6 ek magos mustár
6 ek sima mustár
1,5 dl méz
1 dl fehérbor ecet
1 csokor petrezselyem
1/2 teáskanál tárkony
1 csokor friss kapor
4 ek szezámmag
só, bors
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. A zöldfűszereket apróra vágjuk. A szezámmagot kicsit megpirítjuk száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A hagymát apró kockákra vágjuk. Ha fontos, hogy ne legyen büdös, fél órára hideg vízbe kell áztatni. A mézzel elkeverjük az ecetet, mustárokat, olajat, majd belekeverjük a többi hozzávalót is.
Egy tálba egy réteg krumplit rakunk, meglocsoljuk egy kis öntettel. Megint egy réteg krumpli és öntet és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A rétegzés bár több idő, mintha összekevernénk a zöldséget az öntettel, de így esztétikusabb lesz a végeredmény és elkerülhető, hogy a krumpli szeletek összetörjenek.
Ezzel az öntettel rétegezve tálba szeded a krumplit. Elvileg illene bele kapor is, de azt sokan nem szeretik (ha jól emlékszem te sem…)
Hozzászólás zárolva.