Cukkini tócsni – a vasárnapi meglepetés
A tócsni eredetileg reszelt nyers krumplival és liszttel készül, igazi zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel. Ebben a változatban lecseréltük a burgonyát cukkinira. Tejföllel isteni!
Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú cukkini
- 1 tojás
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- kókuszzsír
Elkészítés:
A cukkiniket szálasra lereszeled, kicsit megsózod, majd 5 percig állni hagyod, aztán kinyomkodod a levét. Hozzáadod a tojást, belereszeled a hagymát, az egy gerezd fokhagymát,majd borsozod, és hozzáadsz annyi (rizs, szezám)lisztet, hogy sűrűbb masszát kapj. Kanállal forró kókuszzsírba (vagy olajba )szaggatod, (kicsit a kanállal ellapítod) és kisütöd. (Forrás. andio.hu)
Hozzászólás zárolva.