Facebook hozzászólás
8 094

Gesztenyés gombafasírt

Csak első hallásra tűnik furcsának a párosítás, ám ha megkóstolod, rájössz, milyen fantasztikus ízorgiát rendeznek így együtt. Percek alatt kész, csak gesztenye legyen hozzá!

Kép: andio.hu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olaj
  • 40 g vöröshagyma finomra vágva
  • 400 g gomba (barna champignon vagy vegyesen vadgombákkal) 1-2 mm apróra vágva
  • 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva
  • 1 evőkanál zsálya apróra vágva
  • 1 evőkanál citromfű apróra vágva
  • 1 db másnapos zsemle apró kockára vágva
  • 100 g natúr darált és főtt gesztenye (gyorsfagyasztott)
  •   2 db tojás
  • 12 szem szemes, előfőzött hámozott gesztenye (gyorsfagyasztott) leforrázva, és utána 5 percig főzve
  •  frissen őrölt fehérbors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőben az olajon megpirítod a finomra vágott vöröshagymát, majd a gombát pirítod meg a hagymán. Ízesíted a vágott fűszernövényekkel, sóval, borssal. Hozzákevered a kockára vágott zsemlét és a natúr darált és főtt gesztenyét. Végül jól elkevered a felvert két tojással. Amennyiben a gomba sok levet engedett, és így híg a fasírtmassza, zsemlemorzsát keverhetsz bele. Pogácsákat formázol a masszából, minden pogácsába tegyél egy egész főtt gesztenyét. Forró olajban vagy grill lapon sütöd, de készítheted egészben sütve is.

Tálalhatod salátával, burgonyapürével, kelkáposztafőzelékkel… (Forrás: andio.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!