Török tejpuding
A világ egyik legegyszerűbb desszertje, ugyanakkor krémes, ízes, illatos. Egyszerűen csodás! Ha már megy az alap, bárhogy variálhatjuk!
Hozzávalók (6-8 adag)
1l tej
7dkg rizsliszt
csipet só
10dkg cukor
kiskanálnyi narancsvirágvíz (elhagyható)
pár szem kardamom
10 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A rizslisztet csomómentesre keverjük 2,5dl hideg tejjel. A többi tejet forráspontig melegítjük a kardamommal majd hozzá adjuk a lisztes masszát. Közepes lángon, állandó keverés mellett, sűrűre főzzük. A végén, amikor már besűrűsödik, hozzá adjuk a cukrot. Addig főzzük, amíg puding állagú lesz, majd belekeverjük a narancsvirág vizet is.
A pudingot kis tálkákba osztjuk és hűtőbe tesszük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát, tálaláskor ezzel megszórjuk.
Tipp:
- Gyümölcsszósszal is nagyon finom!
- Ha elegánsabb tálalásra vágyunk, egy nagy, lapos tálban hűtsük ki a desszertet, tálalás előtt pedig kockákra vágva, egyenként díszítsük.
Hozzászólás zárolva.