Spenótos gombóckák
A spenót nagyon egészséges és szerencsére egyre többen egyre többféleképpen készítik – nem csak főzeléknek. Ez a gombócos verzió akár köret is lehet, de valamilyen finom szósszal és egy kis reszelt sajttal magában is megállja a helyét!
Hozzávalók:
50 dkg spenót – mirelit is jó
2 gerezd fokhagyma2 evőkanál búzadara8 ek zsemlemorzsasó, bors
2 tojás3 tojásfehérjeszerecsendió
Elkészítése:
Ha mirelit spenótot használunk, olvasszuk fel. Ha frisset, akkor tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra és öntsünk rá forrásban lévő vizet, hogy összeessen (ez a blansírozás, úri nevén). Mindkét esetben nyomjuk ki a felesleges vizet a zöldségből. Keverjük hozzá az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a a búzadarát, a zsemlemorzsát és a fűszereket. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan a keverékhez forgatjuk.
Kicsit állni hagyjuk, majd evőkanállal (vagy kézzel kis gombócokat formálva) sós vízben megfőzzük a gombócokat.
A legegyszerűbb verzióban olvasztott vajjal és petrezselyemmel kínálhatjuk, de illik hozzá reszelt sajt, vagy bármilyen öntet, amihez éppen kedvünk van.
Hozzászólás zárolva.