Facebook hozzászólás
424

Almatorta – gyereknapra

Gyereknapon minden anyuka a csemetéje kedvenc édességét, sütijét készíti el, de van, aki nagy bátran új meglepetéssel kedveskedik. Ez a nagyon egyszerű és finom almatorta valószínűleg az állandó kívánságlistára kerül majd.

Hozzávalók a tésztához:

  • Kép: Pixabay

    0,5 kg liszt,

  • 5 dkg kristálycukor,
  • 1 dkg só,
  • 2 db tojás,
  • 2 dkg élesztő,
  • 2,5 dl tej,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 20 dkg vaj;

A krémhez:

  • 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding-por,
  • 2,5 dl tej,
  • 5 dkg darált dió,
  • 8-9 db közepes alma,
  • barackíz
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

Tíz deka lisztet összedolgozunk a vajjal, majd a hűtőbe tesszük. A maradék anyagokból tésztát készítünk, majd pihentetjük. Ha a vajas rész átfagyott, a kinyújtott tészta közepére helyezzük, belehajtjuk a tésztába és hajtogatjuk. Pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük. Egyenletesen rákenjük a pudingot, megszórjuk dióval és fahéjjal, majd felezett, hámozott almával ízlésesen kirakjuk. Sütés előtt fél óráig pihentetjük, majd harminc-negyven percig közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után bekenjük felforrósított barackízzel. Az oldalát darált dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!