Pehelykönnyű túróspite
Nagyszerű túrós pitét készítettünk a mai gulyás vagy zöldséges ragu mellé. Almás töltelékkel is variálható, az alap kelt tészta pedig kifliként is összegyúrható.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt,
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 4 tojás,
- 3 dkg élesztő,
- egy kevés tej
Töltelékhez:
- 50 dkg túró,
- 20 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- citrom reszelt héja,
Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat, vagy margarint a tojások sárgájával, hozzáadjuk a kevés tejben megkelesztett élesztőt, a lisztet, meg a csipet sót és könnyű lágy tésztát dagasztunk. Két részre osztjuk, és az egyikkel (lappá kinyújtva) kibélelünk egy közepes tepsit. Rásimítjuk a tölteléket, amelyhez az áttört túrót simára kevertünk a cukorral, vaníliás cukorral a citrom reszelt héjával, majd beletesszük a mazsolát és óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Rátesszük a kinyújtott tésztalap másik felét és megkenjük tojással a tetejét, egy kicsit villával megszurkáljuk. Kb.1órát pihentetjük, majd forró sütőbe toljuk és mérsékelt lángon megsütjük. Porcukorral meghintve felszeletelés után tálaljuk.
Tipp: A töltelék lehet megdinsztelt alma vagy kimagozott meggy is.(A habbá vert tojás fehérjét ugyanúgy hozzá tehetjük.) A kelt tésztából mákos, gesztenyés, diós, lekváros kifliket, buktákat is süthetünk
Hozzászólás zárolva.